Joost van Gijzen

Opleidingscoördinator Cursussen

Mijn pad

In maart 2017 ben ik bij NTI begonnen op de afdeling waar je misschien wel het beste beeld krijgt van de hele organisatie: de klantenservice. Ik had eerder al bij een reguliere onderwijsinstelling gewerkt. NTI kende ik eigenlijk alleen maar van hun oprichtingsverhaal. Maar echt goed kende ik NTI natuurlijk nog niet. Ik ging er dan ook volkomen open in. Wat me opviel was dat mijn collega's over het algemeen jong waren – in onderwijs verwacht je onbewust toch de 'autoriteit van leeftijd'. En wat me aangenaam verraste was de passie van de mensen op alle afdelingen, maar in het bijzonder op de afdeling Opleidingsmanagement. Daar merk je dat het NTI onderwijs echt serieus neemt. Na zo'n anderhalf jaar solliciteerde ik succesvol op de functie van Coördinator Examinering en inmiddels zit ik dus aan de meer inhoudelijke kant als Opleidingscoördinator Cursussen.

Hoe ik werk en privé combineer

Ik kijk veel films en lees graag (strip)boeken. Ook doe ik freelance vertaalwerk voor filmproducenten en schrijf scenario's voor strips. Nu nog onbetaald – maar ik werk er hard aan om dat te veranderen. Dat is één van de redenen om 32 uur te werken: zodat ik aan die hobby écht tijd kan besteden. NTI speelt hierin een belangrijke rol. Bij NTI is het niet alleen flexibel studeren, maar ook flexibel werken: binnen redelijke grenzen kan je werkdagen omruilen en je begintijd variëren. Teamleiders/collega's zijn ook echt geïnteresseerd in je hobby’s, dus is er ook begrip voor het aanpassen van werkschema’s als dat nodig is.

Mijn ambitie

Lang niet elk bedrijf geeft je de kans om door te groeien. Het feit dat ik van de klantenservice ben doorgegroeid naar coördinatie, bewijst wat mij betreft dat NTI altijd kijkt naar de mogelijkheden van een werknemer. Teamleiders hebben oog voor de kwaliteiten van hun teamleden; zo is mij bijvoorbeeld gevraagd om mee te schrijven aan de informele maandelijkse nieuwsbrief en mag ik mijn briljante gevoel voor humor :) laten doorklinken in presentaties. Voorlopig hoop ik op de plek te blijven waar een interessante evolutie plaatsvindt – naar méér e-learning – en die mede vorm te geven. Als de inhoud staat, lijkt me een meer aansturende functie (leidinggevend) een goede optie, of medewerker Kwaliteitszorg/Examencommissie. Voor mij is het een belangrijke meerwaarde dat ik dankzij mijn werk bijdraag aan een Leven Lang Lerend Nederland.