Homepage
Vacatures
Freelance
Veelgestelde vragen freelance
Ontwikkeling
Over werken bij NTI
Contact
Vacatures
Freelance
Ontwikkeling
Over werken bij NTI
Contact
Veelgestelde vragen freelance
Veelgestelde vragen freelance
Waar kunnen we je mee helpen?
Kies een categorie en vind snel antwoord op jouw vraag.
Freelance algemeen
Ik heb meerdere interessante rollen gezien waarvoor ik in aanmerking wil komen, kan dat?
Ja, dat is mogelijk. Per rol kennen wij een aparte selectieprocedure die je doorloopt. De reden hiervoor is dat elke rol andere kwaliteiten en competenties vereist. Zo kan het gebeuren dat wij graag de samenwerking met je aangaan als freelance docent, terwijl wij ervoor kiezen je niet als freelance ontwikkelaar in te zetten.
Krijg ik een contract als ik voor NTI opdrachten ga uitvoeren?
Aangezien je als freelancer werkt, is er geen sprake van een arbeidsovereenkomst en ben je zelf verantwoordelijk voor de afdrachten aan de Belastingdienst.
Wij vragen je daarom om onze Opdrachtgever ZZP’er Overeenkomst (OZO)te tekenen. Verder vragen we je ook om een Verwerkersovereenkomst (wet AVG) te tekenen.
Wanneer kan ik als freelancer opdrachten gaan vervullen bij NTI?
Allereerst is het belangrijk dat er actuele opdrachten beschikbaar zijn binnen je vakgebied. Dit overzicht tref je aan op onze freelance vacaturepagina. Iedereen die ervaring heeft als bijvoorbeeld docent of ontwikkelaar en daarnaast werkzaam is in een van de vakgebieden waarvoor wij docenten zoeken, kan in aanmerking komen voor een freelance functie. Je reageert dan op een plek in onze pool.
Freelance docenten
Waar kan ik andere freelance docenten ontmoeten?
Andere freelance docenten ontmoet je bij NTI of op een andere leslocatie. We huren vaak tegelijk meerdere zalen binnen één locatie. Bij NTI zijn op de eerste en tweede verdieping meerdere leslokalen waar zowel door de week als in het weekend les wordt gegeven. Daarnaast verzorgen we vakgroepoverleggen, waarin je de gelegenheid hebt om andere freelance docenten te ontmoeten. Ook ontvang je een uitnodiging voor de netwerkborrel die een paar keer per jaar wordt georganiseerd.
Wordt er rekening gehouden met schoolvakanties?
We houden bij het plannen van onze lesdagen rekening met twee schoolvakanties, de zomervakantie en de kerstvakantie.
Hoeveel dagen per maand word ik ingezet?
Dit is vooraf niet aan te geven. Dit hangt onder andere af van jouw wensen, op welke dagen je les wilt geven en in welke plaatsen. Daarnaast zijn we afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor de opleidingen. Als je aangeeft een module te willen verzorgen, dan streven wij ernaar om je uiterlijk drie weken voor de bijeenkomst te laten weten of de module voldoende inschrijvingen heeft om van start te gaan.
Moet ik zelf het lesmateriaal nog schrijven?
Nee, het lesmateriaal is ontwikkeld door ontwikkelaars in samenwerking met onze opleidingscoordinatoren. Vooraf ontvang je een digitale docentenlesbrief en krijg je eventuele literatuur thuis gestuurd. In de lesbrief staat precies beschreven welke onderwerpen er behandeld worden en hoe de bijeenkomst kan worden ingedeeld.
In welke plaats en wanneer ga ik lesgeven?
Onze modules worden verzorgd op verschillende plaatsen in Nederland: overdag, ’s avonds of op zaterdag. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt besloten of een module plaats zal vinden en in welke plaats. Vaak is dit Leiden, Utrecht, Amsterdam of Rotterdam, maar het kan ook elders zijn. Je wordt door team Freelance professionals benaderd met de vraag of je beschikbaar bent om een bepaalde module(s) op specifieke data (en indien reeds bekend) in een specifieke plaats te verzorgen. Vervolgens is het aan jou om wel of niet op dit aanbod in te gaan. Indien dit naar wens is verlopen en de evaluaties die onze studenten invullen goed zijn, word je opnieuw benaderd.
In welke vakken ga ik lesgeven?
Aan de hand van jouw expertise en ons aanbod van opdrachten kijken we waarvoor je kunt worden ingezet.We nemen je op in een mailgroep van een bepaald vakgebied, waarna je per mail benaderd wordt over mogelijke opdrachten.
Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
In eerste instantie ontvangen wij graag een korte motivatie en je cv waaruit zowel jouw praktijkkennis als ervaring als docent blijkt. Bij een positieve beoordeling word je uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst waarin wij je vragen om een interactieve presentatie van vijf minuten te verzorgen. Zo krijgen wij een goede indruk van jouw competenties als docent. Naar aanleiding hiervan beslissen wij of wij de samenwerking met je aan willen gaan.
Freelance ontwikkelaars
Hoeveel tijd kost het om een module te ontwikkelen?
Dit is per persoon en per onderwerp verschillend, hier is helaas geen richtlijn voor te geven.
Hoe vaak krijg ik opdrachten aangeboden?
Dit is afhankelijk van het aantal vakgebieden waar we je voor kunnen benaderen. In de regel wordt een module eens per jaar ontwikkeld of bijgeschaafd. Een vakgebied kent meerdere modules, dit is echter wel per vakgebied wisselend.
Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
In eerste instantie ontvangen we graag een korte motivatie en je cv waaruit zowel je praktijkkennis als ervaring als materiaalontwikkelaar blijkt. Bij een positieve beoordeling word je uitgenodigd voor een gesprek.
Antwoord niet gevonden?
Neem dan contact met ons op.
Contactgegevens
Deze website maakt gebruik van cookies.
Meer informatie
Melding niet meer tonen